ΤΣΕΡΝΙΚΙ ΓΙΟΡΤΙΝΟ (μικρό)

39.00

ΤΣΕΡΝΙΚΙ ΓΙΟΡΤΙΝΟ

Χειροποίητο, κεραμικό σκάφος ψημένο στους 1160 βαθμούς Κελσίου από τον κεραμίστα καλλιτέχνη Χρήστο Γιαννακόπουλο, ο οποίος δίνει στα έργα του πραγματικές αναλογίες χρησιμοποιώντας κλίμακα και τα κατασκευάζει με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν την αίσθηση της κίνησής τους πάνω στο νερό.

Περιγραφή

Χειροποίητο, κεραμικό σκάφος ψημένο στους 1160 βαθμούς Κελσίου από τον κεραμίστα καλλιτέχνη Χρήστο Γιαννακόπουλο, ο οποίος δίνει στα έργα του πραγματικές αναλογίες χρησιμοποιώντας κλίμακα και τα κατασκευάζει με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν την αίσθηση της κίνησής τους πάνω στο νερό. Εξωτερικό χρώμα βάρκας γαλάζιο.

Υψος: 24cm , Μήκος: 21cm , Πλάτος: 8,5cm

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ: Τα αντικείμενα είναι ετοιμοπαράδοτα και παραδίδονται σε 5 εργάσιμες ημέρες. Σε περίπτωση εξαντλήσεως του αποθέματος θα παραδοθούν σε 20 εργάσιμες.

Τσερνίκι γιορτινό μικρό

Σκάφος συγγενικό του περάματος, οξύπλωρο και οξύπρυμνο με ευθεία ποδοστάματα απ’ τα οποία το πλωριό έχει πολύ έντονη κλίση προς τα εμπρός. Διαδεδομένο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σκάφος αλιευτικό αλλά και εμπορικό που έφτανε τα 18 μέτρα. Τα τσερνίκια ήταν κατά κανόνα  μονόστηλα σκάφη με λατίνι ή σακολέβα. Η σακολέβα, τραπεζοειδές πανί με δύσκολο χειρισμό, δεν είχε μούδες για να προσαρμόζεται η επιφάνεια στην ένταση του ανέμου, κι έτσι υπήρχαν 2-3 πανιά στο σκάφος· ήταν ιδανικό για πλεύση σε τρικυμία, καθώς ο σάκος του πανιού βρισκόταν ψηλά, με αποτέλεσμα να «λεβάρει», να εγκλωβίζει δηλαδή τον αέρα ώστε η πλώρη να παραμένει στον αφρό.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
ΠΗΛΟΣ: GRES – STONEWARE
1ο BHMA: Πρώτο ψήσιμο στους 1000 βαθμούς Κελσίου.
2ο ΒΗΜΑ: Χρωματισμός με χρωστικές κεραμικής: οξείδια μετάλλων, μπατανάς, terra cincilata.
3ο ΒΗΜΑ: Δεύτερο ψήσιμο στους 1160 βαθμούς Κελσίου.

Συνοδεύονται από κάρτα με την περιγραφή του καραβιού και την υπογραφή του καλλιτέχνη.