Πίνακας μικρού μεγέθους- Ακροκέραμο

95.00

Ακροκέραμο

Επιτοίχιο πινακάκι, με ακροκέραμο. Το μοτίβο είναι από mdf,σκαλισμένο στο χέρι,περασμένο με φύλλο χρυσού ή ασημιού σε τεχνοτροπία antique, πάνω σε πλακάζ ξύλου επενδεδυμένου με γνήσιο μαύρο ή γκρι δέρμα.

Εκκαθάριση
Καλάθι

Περιγραφή

Ακροκέραμο

Επιτοίχιο πινακάκι, με ακροκέραμο. Το μοτίβο είναι από mdf,σκαλισμένο στο χέρι,περασμένο με φύλλο χρυσού ή ασημιού σε τεχνοτροπία antique, πάνω σε πλακάζ ξύλου επενδεδυμένου με γνήσιο μαύρο ή γκρι δέρμα ή πάνω σε πλακάζ ξύλου επενδεδυμένου με φύλλο χρυσού ή ασημιού.

Εξωτερικό τελάρο από μασίφ ξύλο χρώματος μαύρου.

Χειροποίητη, ελληνική δημιουργία. Το κάθε κομμάτι είναι υπογεγραμμένο από το δημιουργό του και συνοδεύεται από κάρτα  με επεξήγηση του μοτίβου σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά και με περιγραφή των υλικών.

Μοναδικό και ιδιαίτερο δώρο για ξεχωριστά γραφεία ή  για το σπίτι σας, μόνο του ή σε σύνθεση με τα υπόλοιπα κομμάτια της συλλογής μας.

Ακροκέραμο σημαίνει “ακριανό κεραμίδι”. Οι αρχαίες ελληνικές και ρωμαικές στέγες είχαν μια μικρή κλίση 30 μοιρών και κάλυπταν τις γωνίες τους με ακροκέραμα για να τις προστατεύσουν από την είσοδο των πουλιών και φιδιών. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούταν πυλός ή μάρμαρο. Η επιφάνειά τους διακοσμήθηκε με περίτεχνα σχέδια από πρόσωπα, φυτά και ζώα.
Η επιβίωση ενός ακροκεράμου στη στέγη ή στο ράφι της βιβλιοθήκης, είναι θέμα τύχης. Σύμφωνα με την παράδοση, η κατοχή ενός ακροκεράμου και η ομορφιά που εκπέμπει γύρω του, θεωρείται τύχη.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ  3ocm x 30cm x 2,5cm
ΒΑΡΟΣ      1200gr

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 1.20 kg
Διαστάσεις 30 × 30 cm
Σε

Χρυσό, Ασημί, Όλο ασημί, Όλο χρυσό

Χρώμα

μαύρο δέρμα, γκρι δέρμα, Χρυσό, Ασημί